Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Постарали сме се да разпределим въпросите в различни категории с цел подобряване на качеството и лесното им намиране от Вас.

Ако търсите отговор на конкретен въпрос, използвайте клавишна комбинация "Ctrl + F" и след това напишете на кирилица „дума или фраза” от казуса, който ви вълнува. Като например „таблица” – „размери” и т.н.

 

Използване на сайта - Регистрация

 1. Задължително ли е да имам регистрация, за да пазарувам от сайта?
 • Регистрацията в сайта ни не е задължителна, но все пак препоръчителна. Можете да добавите избраните от Вас продукти в кошницата си, а след това да финализирате поръчката си като маркирате полето „Поръчка без регистрация”.

 

 1. Какви привилегии имам като регистриран потребител?
 •   Имате възможност да следите статуса и историята на вашите поръчки.
 •  Въвеждате данните си за доставка еднократно и след това ги използвате при всяка следваща поръчка
 • Получавате първи e-mail бюлетин с новата ни стока, още преди да е качена на сайта ни
 • Можете да запазите любимите си детски дрехи, обувки, аксесоари, играчки и други детски стоки в любими

 

Въпроси относно поръчки

 1. Как мога да платя поръчката си?
 • Детски онлайн магазин „Жълтото Пате” изпраща продуктите си с наложен платеж по куриерски фирми – „Еконт Експрес” и „Speedy”. Заплащането се извършва директно на куриера, от който е предоставен артикула.

 

 1. Каква е цената на доставката?
 • Цената на доставката се изчислява според теглото и населеното място, до което трябва да се достави. Цената на пратки под 1кг. до офис на Еконт е от 3,50лв. до 4,00лв.

 

 1. Мога ли да поръчам, ако живея извън България?
 • Предлагаме и изпращане до чужбина. За целта първо трябва да се свържете с нас за да уточним какво трябва да бъде изпратено. Изчислява се цената на поръчаните от Вас артикули + доставката. Парите се превеждат предварително по банков път и след потвърждение Ви изпращаме пратката.

 

 1. След колко време ще разбера статуса на поръчката си?
 • Заявки подадени след 14:30 ч. в деня на заявката се изпълняват на следващия ден. Изключение прави, ако сте се разбрали друго с нас по телефон!

 

 1. След колко време ще бъде изпратена поръчката ми?
 • Срока на изпълнение на поръчка е 3 работни дни, освен в случаите, в които не сме се разбрали друго с клиента по телефон или имейл. Магазина ни поддържа част от стоките си на склад - като акумулаторни коли и мотори, тротинетки, триколки и други подобни. В такъв случай доставката има възможност да се извърши до 7 работни дни.

 

 1. Ще мога ли да прегледам стоката си преди да я заплатя?
 • Всички стоки, които се изпращат с куриерска фирма „Еконт” подлежат на преглед. Стоки изпратени с куриерска фирма “Speedy” нямат опция за преглед преди заплащане.  

 

 1. Може ли друг човек да приеме пратката ми?
 • Пратката може да се вземе и заплати от друг човек. Не е задължително лично предаване.

 

Замяна и връщане на стоки

 1. Мога ли да върна стока, закупена от детски онлайн магазин „Жълтото Пате”?
 • Имате право да върнете наши продукти в 7 дневен срок при условие, че стоката не е с нарушен търговски вид. Стоки със скъсана опаковка/етикет, носени и изцапани, изпрани, гладени или третирани по какъвто и да било начин – няма да се приемат!   Транспортните разходи по връщането са за сметка на клиента.
 • Срока за връщане на пари е 14 работни дни.

 

 1. Мога ли да заменя продукт, които съм купил от електронният ви магазин?
 • Можете да замените закупените от Вас артикули за други. Препоръчително е да се свържете с нас предварително по телефон или имейл. Транспортните разходи по смяната и в двете посоки за са сметка на клиента. Срока за замяна на детски стоки се извършва до 3 работни дни.

 

 1. Какви са стъпките за замяна на стоки?
  1. Направете нова поръчка през онлайн магазина ни, като в полето „Коментар” напишете – „Замяна на дрехи/обувки”
  2. ИЛИ Вариант две – Свържете се с наш оператор по телефон за да потвърдим наличността на продуктите, които сте избрали за замяна.
  3. Изпращате ни стоката обратно с куриерска фирма „ЕКОНТ”, до адреса, от който е изпратена или Друг офис – в случай, че така е уговорено предварително с нас. Към всяка пратка задължително трябва да е включена опция преглед!
  4. Напишете ни един имейл или SMS с номера на товарителницата. Това ще ни улесни с бързото изпълнение на замяната в най-кратки срокове! (От 1 до 3 работни дни. :)

 

Въпроси относно размери на дрехи и обувки

 1. Как да избера размера на дрехите за детето ми?
 • Най-подходящият и сигурен начин да изберете размера на детето е по неговият ръст, а не години. Ако например детето ви е на 6 години с ръст 140см., поръчката ви трябва да съдържа дрехи за 10 години / 140см. ръст.

 

 1. Как да избера обувки за детето си?
 • Нямаме таблица с размери, защото зареждаме от различни фирми, които имат различни стандарти. Най-подходящият начин за поръчка на обувки е да изберете размера, който детето ви носи в момента и да напишете в коментара на поръчката си – Колко сантиметра изисквате да бъде стелката? Ние ще измерим обувките преди да ги изпратим! При несъответствие с избраният размер ще се свържем с Вас!

 

Не намерихте отговор на въпроса, който ви интересува? Свържете се с нас:

Телефон: +359 877 10 88 93 ; Имейл: jaltoto.pate@abv.bg